donderdag 4 november 2010

VROUWTJE THEELEPEL





Vrouwtje Theelepel is de Nederlandse titel van de Japanse tekenfilmserie Spoon Obasan die in 1983-1984 werd geproduceerd door Studio Pierrot en Gakken. De serie is gebaseerd op het verhaal Teskjekjerringa van de Noorse auteur Alf Prøysen. Het script van de tekenfilm werd geschreven door Mamuro Oshii, Keiko Maruo, Maki Nakahara en Masaaki Sakurai. Er zijn 50 afleveringen van 24 minuten gemaakt. Elke aflevering bevatte twee korte verhalen.

De serie werd in Nederland uitgezonden door de NCRV van 12 april 1985 tot 5 oktober 1987 en is inmiddels op dvd verschenen. De begin- en eindtune werden beide gezongen door Hetty Heyting.

Haar echte naam is Thea, maar iedereen noemt haar Vrouwtje Theelepel omdat zij altijd een gouden theelepel om haar hals draagt. Er is iets vreemds met haar. Ze wordt op de meest ongelegen momenten zo klein als haar theelepeltje en kan dan met dieren praten. Maar dat weet niet iedereen.

Samen met haar man Bazel, buurmeisje Wendy en de dieren uit het bos beleeft Vrouwtje Theelepel een heleboel spannende avonturen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten